Senaste inläggen
Åhhh lycklig idag! Jag har länge velat gå på en konsert med underbara Katherine Jenkins - en mezzosopran från Wales som sjunger helt gudomligt! Idag släpptes biljetterna till hennes show som är i Royal Albert Hall den 10 dec i år. Skapligt tidigt att börja tänka på julkonserter visserligen, haha, men till dessa stora arenor gäller det att boka i tid. Biljetterna brukar gå som smör i solsken!
Fast jag varit i London precis hur många gånger som helst, har jag aldrig varit på konsert i Albert Hall så det kommer bli en dröm som går i uppfyllelse. Kollar varje år på "Last Day of the Proms" som är därifrån och fullkomligt älskar allt brittiskt! :0)
Rule Britannia!
Underbar version av denna låt! (från Youtube)
Sorterade lite bland papper och allsköns saker idag,och hittade dessa små sötisar! Dessa askar som kommer från ett av mina favvocaféer i Wien, nämligen Demel
Deras choklad räknas till de finaste i världen så det är en fröjd för alla sinnen att botanisera därinne! Otroligt god kvalité och förpackningarna är totalt ljuvliga! Just de här innehåller kanderad viol (väldigt sött men gott i små portioner) och mjölkchoklad formad som margueriter.
Den personliga favoriten blev ju given - kattchokladen!! Hur fint kan det bara va?!
En an mina favoritställen i skogen - pyramiden!
Spenderat några timmar i skogen idag. Fantastiskt väder så passade på att tanka lite D-vitamin! Gick en lång promenad med pappa som sällskap.
Soldyrkare, haha!
Vi tog en sväng till gamla bekanta trakter - nämligen Svedens ridskola, som ligger strax utanför Falun. Där spenderade jag åtskilliga timmar i min barndom kan jag säga!...Älskar fortfarande atmosfären i stall.... djuren, lukten, lugnet.... mys! :0)
Linnés bröllopsstuga som också ligger vid Svedens ridskola
Hahaha....vilka bilder det blev! Lite anonyma dessa små ;0)
Har börjat steka nästan all min mat i denna helt makalöst goda kokosolja från Holistic, och måste säga att ojojojoj vilken skillnad det blir i smaken på maten! Wow, supergott! Rekommenderas å det varmaste. Passar dessutom väldigt bra att göra smoothies av, vilket ju är en extra bonus ;0)
"Holistic Kokosolja kommer från unga, färska kokosnötter i Filippinerna. Den är ekologisk, kallpressad, oraffinerad, oblekt, ej deodiserad, icke-parfymerad och rättviseproducerad.
Kokosolja är idealisk för matlagning, stekning och bakning. Den är rik på mellanlånga fettsyror, särskilt den viktiga laurinsyran och kaprylsyran. Den innehåller dessutom vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kokosolja har använts i asiatisk matlagning i flera tusen år. Traditionellt har den även använts för sina gynnsamma effekter på hud, hår och hälsan.
Holistic Kokosolja kallpressas under 38 grader. Pressning och tappning sker för hand utan metallverktyg inom högst tre dagar efter skörd. Från öppnande till pressning förlöper max en timme"
Har haft denna kalender i olika varianter två år i rad, och jag måste bara säga att jag fullkomligt älskar den! Färgen, formatet, alla ljuvliga bilder och framför allt de mängder av kloka och vackta citat som den innehåller.
Paulo Coelho är en av mina absoluta favoritförfattare så denna kalender är som gjord för mig!
Rekommenderas starkt till alla som tycker om den djupa, mystiska och andliga delen av livet!
"Under varje sekund av våra liv finns det sådant som kunde ha inträffat men som ändå inte gjorde det. De magiska ögonblicken går oss förbi utan att vi märker dem, men så plötsligt förändras hela vår värld genom ett ingripande av ödets hand" - Paulo Coelho
Åhhh det här är nästan beroendeframkallande, haha...Världens godaste och enklaste "lördagsgodis" ( ok nu är det ju bara fredag, men ändå..) och visserligen inte den bästa årstiden för jordgubbar, men tänk framåt sommaren!! :0) Mmmm då blir detta ÄNNU smaskigare...
Smält 70%-ig mörk choklad i vattenbad, skär av en bit av änden på jordgubbarna så att de kan stå upprätta och doppa dem i chokladen och rör runt! Låt chokladen stelna och ställ in dem i kylen ett tag. Klart!
Enjoy!
Världens godaste! :0)
Skär av topparna på jordgubbarna
Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen, ställ in i kylen ett tag så chokladen stelnar och NJUUUT!
Idag körde jag halkbanan vid "Dalarnas trafikövningsplats" i Falun. Vi var sju personer som skulle köra idag, och alla fick köra i egen bil. Lite ovant att köra HELT själv för första gången (eller ja, jag gjorde ju visserligen halkbanan då jag var 19, hahaha, men gjorde aldrig klart pga flytt till Irland) , men det var rätt skoj ;0)
Vi fick göra en massa övningar ute på själva halkbanan - först vid "normalt" väglag och sen på is. Gav verkligen en bra inblick i vilken enorm skillnad det är att köra vid halka, så det är definitivt bra att det ingår i körkortsutbildningen...
Efter själva körningen fick vi gå in i en slags utställningshall, där det bla fanns en bil som krockat med en älg uppställd.Shit hur bilen såg ut alltså?!! Fattar inte ens hur han som körde kunde överleva, läskigt! Vi fick även testa hur det kändes att krocka i 7 km i timmen, och sitta i en bil som vändes upp och ner för att testa på hur det kändes då bilen voltat.
Skönt att ha detta gjort - ett steg närmare körkortet - whiihieee! :0)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|